Rieke Wissink

Rieke Wissink

 

Mijn naam is Rieke Wissink, geboren in 1972 in Enschede. Van oorsprong ben ik muziekdocent, ik studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem met als hoofdvak klarinet en behaalde daar mijn docerend- en uitvoerend musicus diploma’s.

Al tijdens mijn studie gaf ik klarinetles; privé, bij muziekverenigingen en als vervanger op diverse muziekscholen. Sinds 2000 ben ik werkzaam als klarinetdocent op de muziekschool Hengelo(O) en sinds 2010 bij muziekvereniging ‘Euphonia’ in Eibergen.

Voor ‘Wiss’ geef ik behalve klarinetles ook clarinéo- (kinderklarinet) en saxofoonlessen en verzorg regelmatig projectlessen of uitvoeringen op basisscholen. Ook geef ik op eerder genoemde instrumenten les aan kinderen en jongeren met een ontwikkelingsuitdaging zoals ASS, ADHD, dyspraxie of LVB. Sinds 2009 draai ik mee in speel-leerprogramma’s door ouders thuis opgezet voor hun kind met een ontwikkelingsuitdaging (veelal ASS)

Mijn hart gaat naast het muziekles geven steeds meer uit naar het 1 op 1 werken met kinderen en jongeren met specifieke begeleidingsbehoeftes. Dat is de voornaamste reden waarom ik heb besloten om me in de afgelopen jaren bij en om te gaan scholen, waarbij ik overigens nooit de intentie heb gehad om het muziekonderwijs te gaan verlaten. De afwisseling is prettig en ik ben van mening dat het ene werkveld het andere juist versterkt of aanvult.

Cursussen, zelfstudie: Contactgericht Spelen en Leren, sensorische informatieverwerking, spraak-taalontwikkeling, dyspraxie, mediërend leren, Feuerstein, Greenspan, Floortime, SonRise. Diploma, cum laude behaald: Pedagogisch Werk Jeugdzorg.

In mijn naaste omgeving heb ik kennis kunnen maken met Auditieve Integratie Training en gezien en ervaren wat AIT kan doen voor iemand met een ASS en/of auditieve prikkelverwerkingsproblematiek. Samen met Peter heb ik de kans gekregen om de opleiding tot AIT practitioner te volgen bij Paula van Dam in Groningen. In het voorjaar van 2015 behaalden we het practitionerdiploma en in april 2015 zijn we onze AIT praktijk gestart.

 

Neem contact op