Kan AIT kwaad ?

 

Vooropgesteld dat de training uitgevoerd wordt door een daartoe opgeleide deskundige kan AIT geen kwaad. De apparatuur die bij AIT gebruikt wordt is begrensd, een te hoge geluidsdruk is daardoor uitgesloten.

Op internet zijn ook berichten te vinden dat AIT schadelijk zou kunnen zijn of klachten juist zou kunnen doen toenemen. Deze zijn vermoedelijk een gevolg van wildgroei die in het verleden in de VS heeft plaatsgevonden. Aanvankelijk werden er geen eisen gesteld aan zogenaamde AIT-practitioners, wat tot gevolg gehad heeft dat iedereen apparatuur kon kopen en zich AIT-practitioner kon noemen.

Er is al jaren een beroepsorganisatie, de toelatingseisen voor de opleiding zijn hoog en aanschaf van AIT-apparatuur is alleen mogelijk met een bewijs van opleiding door een erkende trainer.

Op de website van de Bérardvereniging staat een lijst met erkende AIT- practitioners. http://www.berardaitwebsite.com/find-a-practitioner/ Zij zijn allen opgeleid door dr. Guy Bérard of door erkende trainers. Wij kregen onze opleiding van Paula van Dam, door dr. Guy Bérard geschoold tot AIT-trainer.

 

VorigeVolgende