Peter Wissink

Peter Wissink

 

Peter Wissink is geboren in 1969 in Delden. Op 19 jarige leeftijd startte hij op het conservatorium in Enschede, waar hij in 1994 zijn diploma docerend musicus behaald heeft.

Het lesgeven en omgaan met mensen zit hem in het bloed en mede daardoor heeft Peter in 2009 ook de pabo opleiding afgerond, zodat hij naast zijn muzikale werk ook voor de klas staat in het basisonderwijs. Tevens behaalde hij het certificaat voor Daltononderwijs.

Samen met Rieke heeft hij het certificaat AIT practitioner behaald in het voorjaar van 2015, waarna hun AIT praktijk in april geopend is.

Door het zowel individueel werken en begeleiden van kinderen en volwassenen alsmede het voor groepen en klassen staan heeft hij een brede ervaring opgebouwd in het omgaan met alle leeftijden. Peter heeft veel ervaring met het werken met kinderen met een uitdaging. Naast het invallen op de reguliere basisscholen is hij dan ook regelmatig werkzaam in het speciaal onderwijs. Met de kinderen van dit onderwijs heeft hij een bijzondere goede klik en haalt hij het beste in hen naar boven.

Hij geeft al een aantal jaren remedial teaching aan zowel leerlingen uit het basis- als het voorgezet onderwijs en werkt met kinderen met diverse uitdagingen zoals autisme, adhd, add en dyslexie. Ook het bijspijkeren van leerlingen in groep 8 t.b.v. de Cito behoort tot zijn werkzaamheden, evenals de cursus ‘leren leren’ .

Ook op scholen is hij vaak te vinden met diverse muziekprojecten, waarin hij al zijn muzikale- en onderwijskundige vaardigheden in kwijt kan.

Op muziekgebied is Peter als dirigent en koperdocent verbonden aan muziekvereniging ‘St.Caecilia’ in Bornerbroek en als koperdocent bij muziekvereniging ‘Euphonia’ Eibergen. In zijn eigen band ‘Plezant’ zingt hij en speelt naast de trompet ook op bugel, trombone, gitaar en toetsen. Ook is Peter 1e trompettist in de Jazzband ‘The Spirit of St.Louis’.

 

Neem contact op