Muziekonderwijs

Muziek is overal-emotie-leuk-verbindend-ontroerend-beleving-genieten-bewegen-ritme. Overal waar je komt is muziek

Muziek maken is niet alleen maar leuk!

Volgens vele onderzoeken blijkt muziek een positief effect te hebben op de ontwikkeling van kinderen. Door muziek te maken kunnen kinderen zich beter concentreren, tonen ze minder agressie en presteren ze beter op school. Kinderen genieten ervan samen muziek te maken, ontwikkelen meer zelfvertrouwen en het bevordert het luisteren naar elkaar.

Muziek als uitlaatklep

Emoties kun je soms beter uiten in muziek dan in woorden. De inspanning en discipline die nodig is voor muziekbeoefening werkt ontspannend maar leert ook doorzettingsvermogen. Bovendien draagt muziek bij aan de motorische en zintuiglijke ontwikkeling. Kinderen hebben er baat bij om in hun ontwikkeling stil te staan bij andere emoties en vaardigheden dan gewoonlijk van hen worden gevraagd.

Muziek maakt slim en sociaal

Muziekonderwijs verbetert de creatieve ontwikkeling, versterkt het concentratievermogen en bevordert sociaal gedrag van kinderen. Wie jong kennismaakt met cultuur in allerlei vormen, zal dit later ook beter weten te waarderen. Toegang tot muziek in de kindertijd betekent meer kans op liefde voor cultuur op latere leeftijd. www.muziekmaaktslim.nl

 

Lees verder…